Корисний і небезпечний лосось

26.01.2021, 11:37
93615

Лосось – це відмінне джерело не тільки пісного білка, але і інших життєво важливих поживних речовин.

Читайте також: Названо продукти, які є найкращими джерелами вітаміну D

Незважаючи на це, вчені заявили про шкоду цієї популярної риби. Вони закликають купувати лосось тільки в перевірених магазинах і по можливості дізнаватися, яким чином вона була виловлена.

Про це повідомляє Країна Здоров’я.

Справа в тому, що лосось може бути вирощений на фермі або спійманий в дикій водоймі. З цієї причини між експертами в області харчування ведуться суперечки про те, який з цих видів улову краще, і що відбувається з організмом людини, коли він їсть лосося, вирощеного на фермі.

“Було показано, що як вирощений на фермах, так і дикий лосось накопичує різні токсичні забруднювачі”, – заявила доктор Рашмі Бьякоді. Однак вона зазначає, що вирощена на фермах риба містить більшу кількість забруднюючих речовин в порівнянні з її диким аналогом.
Згідно з дослідженнями, за словами експерта, споживання вирощеного на фермах лосося призводить до підвищеного впливу діоксинів і діоксиноподібних з’єднань, які підвищують певні ризики, пов’язані зі здоров’ям. За словами Бьякоді, діоксин має імуносупресивної властивістю, яке збільшує шанси на розвиток інфекцій.

Крім того, вирощений на фермах лосось має більшу хімічну токсичність, ніж дикий в 10 разів, заявила дієтолог Реда Елмарді. “Вони можуть містити частинки ртуті і ПХБ, які у високих концентраціях можуть завдати шкоди нашому мозку і нервовій системі», – пояснила вона і додала: “Поліхлоровані дифеніли викликають рак у людей і ряд інших небезпечних захворювань, оскільки вони не піддаються біологічному розкладанню”.
Для того, щоб підтримувати здоров’я, потрібно правильно і збалансовано харчуватися, так як більшість корисних елементів надходять в організм з їжею. Раніше вчені розповіли, які продукти потрібно їсти щодня, щоб відчувати себе добре. У список увійшли і морепродукти – наприклад, лосось і тунець.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com