Лукашенко планує зустрітися з Путіним цього тижня

4.02.2020, 17:10
61941

Президент Білорусії Олександр Лукашенко заявив, що планує зустрітися з главою Російської Федерації Володимиром Путіним цього тижня. Про це повідомляє БЕЛТА.

Читайте також: Лукашенко розповів, чому не користується смартфоном

“Швидше за все, 7 лютого ми зустрінемося з Президентом Путіним. Я так розумію, і про це йому буду говорити відкрито, – якийсь момент істини настав. Ми з ним створили добрі робочі стосунки. Ми були архітекторами цих відносин, чи нам їх ламати під кінець нашої політичної кар’єри. Ми ж не вічні. Що ми залишимо після себе – ось в чому питання “, − глава Білорусії.

Також Лукашенко згадав колишні невиконані обіцянки РФ та підкреслив, що його країна прагне якнайтепліших та дружніх відносин з братським народом.

“Якщо ви пообіцяли за 5 років (коли “Белтрансгаз “купили) вивести нас на внутрішні російські ціни, то виводьте. Навіщо ви нас обманюєте? Притому не обманюєте, а думаєте, що ми це забули… Ми хочемо чесних, прозорих відносин. Не хочете − нехай нам скажуть про це. І не кричать: “Ах, Помпео приїхав. Завтра Трамп приїде … Що вони будуть робити? “− наголосив Олександр Лукашенко.

Читайте також: Лукашенко вимагає, аби Москва виплатила йому компенсацію за Чорнобиль

Крім цього, президент додав, що його країна самостійна, незалежна та від’ємна від Росії. А, отже, Білорусь сама може приймати рішення щодо ведення своєї внутрішньої політики.

“З приводу того, куди ми дивимося, якщо когось із росіян це хвилює, то вони нехай подивляться на свого двоголового орла – вони дивляться і туди, і сюди. А ми в центрі. Ми дивимося, що відбувається навколо. І ми не Росія. Це “ведмідь” – величезна країна. Їм можна дивитися на схід, захід, і більше нікуди. Ми, якщо тільки щось прогавили, то нашому орлу і голову відкрутять, і поховають. Тому ми навколо дивимося, моніторимо і живемо своїм розумом”, − сказав Лукашенко.

Також Лукашенко, піднімаючи тему майбутніх переговорів, зауважив, що вимагатиме від Росії ухвалити продаж нафти по світовій ціні. Крім цього, президент уточнив, що Білорусь наразі не просить кредитів у РФ, а пропонує співпрацю.

Читайте також: Стало відомо, чому звільнили помічника Путіна

“Ми готові співпрацювати. Але це повинно бути чесно, прозоро і щиро. Чи не просимо нічого додатково до того, як вони працюють на Заході. Сьогодні $ 127 за 1 тис. Куб.м газу запропонували. Спотові ціни в Європі – до $ 100 газ коштує. Тому не треба кричати, що ви нас годуєте. Хто кого годує, показує товарообіг. У нас сьогодні негативне сальдо у зовнішній торгівлі з Росією $ 9 млрд. тобто вони у нас продають на $ 9 млрд більше, ніж купують”, − додав Олександр Лукашенко.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com