Лукашенко вимагає від Путіна заплатити за брудну нафту

12.05.2019, 19:54
24629

Росія ″не повинна заперечувати цей величезний збиток″, що отримала Білорусь через постачання забрудненої нафти. За підрахунками, втрати становлять ″сотні мільйонів доларів″. Про це заявив президент Олександр Лукашенко, пише білоруське агентство ′БЕЛТА″.

Читайте також: Білорусь та Росія побили горщики: Лукашенко оштрафує Путіна на 26 млрд

Лукашенко заявив, що назве суму збитків від надходження забрудненої нафти в нафтопровід ″Дружба″ після ревізії нафтопереробних заводів.

″Розхлябаність і розхитаність на території Росії (а це тисячі кілометрів) – і величезна труба була забруднена отруйною нафтою″, – обурився Лукашенко.

″Це величезний збиток, нанесений нафтопроводу, самому обладнанню на нафтопроводах і нафтопереробних заводів. І це величезний збиток, який був нанесений країні. Ми недоотримали певний прибуток, валютну виручку, транзит – ми величезні гроші втратили. Це сотні мільйонів доларів″, – додав Лукашенко.

Глава Білорусі пояснив, що питання конкретної суми і механізму компенсації втрат білоруській стороні від поставки неякісної російської нафти з президентом Росії не обговорювалося. Проте, за його словами, Володимир Путін в публічних виступах визнавав наявність шкоди.

″Він розуміє, що треба збиток компенсувати. Він сам сказав, що це величезні втрати для Росії, іміджеві втрати. А в центрі цього збитку лежить Білорусь. Ми найбільше втратили від цього. Він публічно визнав, що це величезний збиток. Який? Фахівці порахують. Думаю, росіяни не повинні це оскаржувати. Що, ми з росіянами підемо судитися з цього питання? Думаю, ми розберемося, хто кому що винен″, – упевнений Лукашенко.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com