Лукашенко вирішує остаточно продати суверенітет Білорусі своєму російському патрону – Україна в ОБСЄ

12.10.2022, 10:02
129048

Режим Лукашенка вирішує остаточно продати Росії суверенітет Білорусі.

Читайте також: Путін під час зустрічі із головою МАГАТЕ дуже нервував, що ледь не скрутив мікрофон (відео)

Про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час спеціального засідання Постійної ради ОБСЄ, – пише Укрінформ.

Як сказав посадовець, звинувачуючи Україну в нібито “плануванні нападу на Білорусь”, Лукашенко насправді “потребує прикриття для використання Білорусі для запуску російських ракет і безпілотників-камікадзе по Києву”.

“При цьому, буквально вчора він заявив про розгортання в Білорусі спільного угруповання військ, у тому числі шляхом розміщення в країні додаткового російського контингенту. Що ж, мінську варто задати собі питання, наскільки спроможна та заслуговує довіри Росія? Які справжні наміри кремля? Вони дійсно думають про нову атаку з півночі на Україну чи просто хочуть завершити окупацію білорусі, ввівши туди додаткові війська?”, – зауважив український посол.

Очільник української місії в ОБСЄ підкреслив, що білоруський режим “не уникне своєї частки відповідальності за злочин агресії”. Він ще має час “захистити свій навіть скомпрометований суверенітет і врятувати країну від ганьби повноцінної участі у геноцидній війні, яку веде збанкрутілий російський режим проти українського народу”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com