Лукашенко заборонив білорусам звільнятися за власним бажанням

28.07.2019, 17:22
34857

Президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав зміни до Трудового кодексу. Понад 200 статей зазнали змін.

Читайте також: Лукашенко заявив, що Україна є “спільною бідою” для Білорусі та ЄС

Про це повідомляє Еспресо.

За словами уряду, зміни розширять соціальні гарантії, однак експерти в свою чергу говорять, що документ легалізує примусову працю.

Президентські декрети передбачають контрактну систему найму та дають фактично необмежені можливості для звільнення працівників. Працівник матиме лише сім днів, щоб попередити про своє звільнення.

За словами представників Міністрества праці проблеми, які виявлені під час застосування цих документів, у кодексі будуть усунені. Повідомляти про звільнення потрібно буде за місяць, річні контракти можна буде укладати лише під час першого прийому на роботу.

Читайте також: Лукашенко відпустив на свободу декілька тисяч ув’язнених

Таким чином, зміни в законі дозволять укладати короткострокові контракти з працівниками, які дотримуються опозиційних поглядів, а для їх звільнення було досить формулювання “дискредитація підприємства”, що передбачав декрет № 5.

За словами голови білоруської конгресу демократичних профспілок Олександра Ярошука, зміни до Трудового кодексу є найгрішим документом такого роду у світі. Тепер працівника в країні позбавлено права звільнятися за власим бажанням.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com