Лукашенко заявив, що Білорусь почала приймати російську ядерну зброю: “У нас є ракети і бомби”

14.06.2023, 20:03
142212

Білорусь почала отримувати російську тактичну ядерну зброю, заявив самопроголошений президент Олександр Лукашенко. За його словами, ця зброя втричі потужніша за атомні бомби, скинуті Сполученими Штатами на Хіросіму та Нагасакі 1945 року.

Читайте також: Путін пригрозив створенням в Україні “санітарної зони” через “прильоти” по території Росії

Про це Лукашенко сказав на зустрічі з російськими пропагандистами, повідомляє Reuters.

“У нас є ракети і бомби, які ми отримали з Росії. Ці бомби втричі потужніші, ніж ті (скинуті на) Хіросіму і Нагасакі”, – сказав білоруський диктатор.

Видання зауважило, що це перше розміщення Росією ядерної зброї меншої дальності, яка потенційно може бути використана на полі бою, за межами РФ після розпаду СРСР.

Лукашенко також заявив, що в Білорусі є численні ядерні сховища, які залишилися від радянських часів, і держава відновила п’ять-шість із них.

Самопроголошений президент РБ також применшив ідею про те, що контроль Росії над ядерною зброєю є перешкодою для її швидкого використання, якщо він вважатиме такий крок необхідним. Так, Лукашенко сказав, що вони з президентом Росії Володимиром Путіним можуть разом підняти слухавку “будь-якої миті”, і буде завданий ядерний удар.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com