Луценко збирається звільнятися

21.08.2019, 19:51
38326

Генпрокурор Юрій Луценко має намір написати заяву про відставку, коли буде кому її розглянути. Про це він сказав в інтерв’ю Цензор.net, опублікованому в середу, 21 серпня.

Читайте також:  Луценко показав світлини із своєї відпустки у Провансі

″Очевидно, що президент Зеленський хоче іншого генпрокурора. Звичайно, команда президента не могла зрозуміти, чому всі написали заяву, а я не написав. Писати заяву, тому що всі пишуть, – я не згоден. Я сказав: закон передбачає мою відставку тільки у двох випадках: або за рішенням парламенту, або за власним бажанням″, – сказав Луценко.

Також він заявив, що у нього не було бажання працювати в ГПУ під час невизначеності між президентськими і парламентськими виборами. Водночас він наголосив, що саме тандем ГПУ-МВС забезпечив такі прозорі і президентські, і парламентські вибори.

″За результатами виборів я, безумовно, напишу заяву, як тільки буде кому її розглядати. Але написати заяву після президентських виборів, знаючи, що той парламент нікого не зніме і три місяці тримати в.о. генпрокурора я вважаю неправильним. Зараз все буде як треба, і за крісло я не тримаюся. Мені є чим звітувати. У разі, якщо нова команда захоче моїх порад, вона їх отримає″, – зазначив Луценко.

Читайте також: Луценко заявив, що СБУ приховує матеріали справи вбивства Каті Гандзюк

Говорячи про звіт, Луценко заявив, що вважає себе ефективним генпрокурором. ″Мій звіт у Верховній Раді буде дуже простим. Я вважаю себе ефективним генпрокурором. 4 мільярди доларів США повернуті державі. Отримано три тисячі вироків корупціонерам категорії “Б″, – запевнив він.

Луценко поскаржився, що генпрокурор сильно обмежений у своїх можливостях. ″В уяві нашого народу генеральний прокурор може все – тому що він генеральний. Тобто, відповідальний за все … Люди вважають, що генпрокурор легко може посадити будь-якого чорта″, – заявив він.

Він пояснив, що насправді ГПУ займається розслідуванням і забезпеченням сторони держобвинувачення у таких справах, як вбивства, грабежі, розбої, угони авто, несплата податків. Також у веденні Генпрокуратури – тероризм, державна зрада, військові злочини і корупція категорії “Б” (до заступника голови ОДА).

″Люди питають – чому не відповідає міністр або чиновник сьогоднішньої влади. І я втомився говорити, що для них держава створила НАБУ. Створити – створила, а питати суспільство за їхню роботу ще не привчили″, – сказав генпрокурор.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com