Ляшко повідомив, чи буде в Україні загальнонаціональний локдаун

28.01.2022, 14:02
110177

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко наголосив, що загальнодержавного локдауну у зв’язку з коронавірусною хворобою COVID-19 в Україні не буде.

Читайте також: В Україні виявили рекордну кількість хворих на  COVID-19

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам.

Відповідаючи на запитання щодо ймовірності введення локдауну, міністр наголосив: “Локдаун запроваджувати не будемо. Україна працює в адаптивному карантині, який довів свою ефективність у 2021 році, коли ми проходили дві “хвилі”. І він тоді показав, що в першу “хвилю” 10 областей не заходили взагалі в “червоний” рівень епідемічної небезпеки, восени – 6 областей не зайшли”.

Ляшко додав, що, оскільки територія України велика, відповідно, поширення COVID-19, реєстрація кількості випадків і навантаження на систему охорони здоров’я неоднорідні. “Поки одна область у “червоному” рівні епідемічної небезпеки, вона може вийти, а інша – зайти”, – зазначив він.

“Тому загальнодержавного локдауну не буде. І як озвучував прем’єр-міністр України в одному зі своїх вступних слів на засіданні уряду, ми розраховуємо пройти в адаптивному карантині, для того, щоб визначити цю “золоту” середину: щоб система охорони здоров’я не зазнала колапсу і був якомога менший вплив на економіку нашої країни”, – підсумував Ляшко.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com