Ляшко пояснив, чи потрібно пред’являти на роботі ПЛР-тест після лікарняного

5.11.2020, 13:12
88319

Роботодавець не має права вимагати від підлеглого результат ПЛР-тесту при виході з лікарняного, це порушення чинного законодавства.

Читайте також: Степанов розповів за яких умов в Україні може бути введено комендантську годину

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу сказав заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

“Велика кількість керівників закладів чомусь не допускає людей на роботу після того, як лікар закрив їм лікарняний. Вони вимагають негативного тесту ПЛР. Хочу сказати, що це суперечить чинному законодавству”, – зазначив Ляшко.

Він наголосив, що закриття лікарняного може відбуватися з трьох причин, які прописані в стандарті надання меддопомоги хворим з COVID-19. Перша – 10 днів від появи перших симптомів і впродовж цих 10 днів протягом трьох днів відсутні симптоми COVID-19. Це, за словами Ляшка, є підставою для переведення хворого в категорію “одужав” і закриття лікарняного. Друга причина — 10 днів від моменту отримання результатів ПЛР і впродовж цих 10 днів протягом 3 днів відсутні симптоми. Третя причина – отримання негативного тесту ПЛР.

“Всі ці три фактори є рівноцінними при рішенні про закриття лікарняного. Тому не повинно бути ніякого булінгу, ми можемо спокійно допускати людей, які перехворіли, в колектив. Є рекомендації ВООЗ і стандарт МОЗ, які свідчать, що якщо один з цих критеріїв дотриманий, то людина не може інфікувати інших”, – сказав Ляшко.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com