Ляшко пояснив, що може тимчасово допомогти від смертельного вірусу

12.05.2020, 18:48
72168

В Україні необхідна масова вакцинація від грипу, щоб уникнути восени можливих одночасних спалахів цієї хвороби і COVID−19. Таку думку висловив в інтерв’ю РБК-Україна заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Читайте також: Репутацію головної лікарки лікарні на Волині, яка заразила колег коронавірусом, “відбілюють” столичні “блогери”, – активіст

“Ми хочемо виключити поєднання двох схожих інфекційних захворювань, які передаються однаковими шляхами і можуть одночасно привести до значної спалаху інфекційних хвороб, заповнити наші інфекційні відділення і викликати велику кількість пневмоній. Це грипоподібні захворювання і коронавірус. Для того щоб виключити такі спалахи восени, нам треба готуватися до масової вакцинації проти грипу в цьому році “, − сказав Ляшко.

За його словами, потрібно вже зараз починати розраховувати потреби, закуповувати вакцину і робити цю процедуру. Попередньо вакцина від грипу повинна з’явитися на ринку з липня.

Головний держсанлікар зазначив, що поки ніхто не може точно визначити, коли саме відбудеться друга хвиля COVID−19, але готуватися до неї потрібно вже зараз. Зокрема, вже йде підготовка лікарень.

“Лікарні та інші заклади, які сьогодні не приймають хворих коронавирусной хворобою, перепрофілюють. У кожній області є план перспективного перепрофілювання таких лікарень і ліжок”, − сказав Ляшко.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com