Литовські волонтери назбирали 8 млн євро на допомогу українським військовим

25.02.2024, 16:00
154737

У Литві кампанія зі збору коштів “Radarom!” зібрала 8,288 мільйона євро на закупівлю обладнання литовського виробництва для українських військових.

Читайте також: Литва посилює військову співпрацю з Україною: ухвалено допомогу на 200 млн євро

Про це, як пише “Європейська правда”, повідомляє LRT.

Кампанія зі збору коштів тривала чотири тижні та була організована LRT спільно з організаціями Blue/Yellow, Laisvės TV, Stiprūs kartu та журналісткою Рітою Мілюте.

Остаточна сума, зібрана в рамках кампанії, була оголошена після благодійного концерту в суботу ввечері, у другу річницю повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

На кошти, пожертвувані литовською громадськістю, підприємствами та організаціями, буде закуплено та доставлено в Україну 1115 наборів для українських військових.

Набори вартістю 7 500 євро, кожен з яких складається з монокуляра нічного бачення, лазерного прицілу та індивідуального антидронового комплексу, покликані допомогти українським солдатам бути краще захищеними в боротьбі з російськими загарбниками.

 

Обладнання, яке планують поставити, виробляється в Литві компаніями Brolis Semiconductors та NT Service.

Це вже друга акція “Radarom!”. Минулого року, в першу річницю повномасштабного вторгнення РФ в Україні, кампанія зібрала понад 14 мільйонів євро на придбання 17 тактичних радарів спостереження для моніторингу повітряного простору України, а також іншого обладнання.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com