Литва розширила обмеження на транзит товарів до Калінінграда через свою територію

11.07.2022, 13:01
123669

У понеділок, 11 липня, Литва розширила обмеження на транзит товарів до Калінінграда через свою територію, оскільки набуло чинності поступове запровадження раніше оголошених санкцій Європейського Союзу проти Москви.

Читайте також: “Програє і Європа”: голова комітету оборони в Бундестазі закликала Шольца збільшити постачання зброї Україні

Про це пише Reuters.

Таким чином буде заборонено провозити цемент, спирт, деревину, промислові хімікати на спиртовій основі та низку інших продуктів російського виробництва, повідомив речник литовської митниці.

У п’ятницю, 8 липня, Росія попередила Литву та Європейський Союз, що може вжити проти них “жорстких заходів”, якщо транзит деяких товарів до Калінінграда та з нього не відновиться “найближчими днями”.

Обмеження були посилені, оскільки Європа побоюється, що Росія може зупинити роботу газопроводу “Північний потік-1”, що транспортує російський газ до Німеччини. Від сьогодні газопровід зупинився на плановий технічний ремонт на 10 днів.

Калінінград межує з країнами НАТО та Європейського Союзу – Литвою та Польщею, і покладається на залізниці та дороги через Литву для перевезення більшості товарів.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com