Магнітна буря зіпсує українцям вихідні, розкрита сила удару: як убезпечити себе

27.11.2021, 12:18
105885

Українцям варто бути готовими до нової магнітної бурі, яка обрушиться на Землю вже в ці вихідні і може зіпсувати самопочуття метеозалежним людям

Про “атаку”, яка очікується 27 і 28 листопада, попередили експерти з Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця, ФІАН.

Згідно з їхнім прогнозом, в суботу та неділю магнітосфера буде збудженою. Це означає, що магнітна буря буде середньої тяжкості – не більше 4 рівнів по КР. Вона не представить небезпеки для більшості, проте самопочуття літніх і метеозалежних людей може погіршитися.

Читайте також: “Цього не бачать, бо це не медійні люди”: Зеленський заявив про тисячі “посадок” в Україні

Відзначимо, що магнітною бурею називають порушення магнітосфери Землі, які стають наслідком дуже ефективного обміну енергією сонячного вітру з космічним середовищем навколо планети.

Такі хвилювання в магнітосфері можуть впливати на самопочуття вразливих категорій: літніх і метеозалежних людей, гіпертоніків і людей з іншими хронічними хворобами. Під час бурі у них можуть виникнути головні болі, проблеми з тиском і серцем, порушення сну та інші нездужання.

Для того, щоб знизити негативний вплив магнітної бурі на своє самопочуття, можна: дотримуватися здорового харчування і режиму сну, знизити фізичні та емоційні навантаження, більше часу проводити на відкритому повітрі і пити більше корисних напоїв.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com