Макрон повідомив, що зустрінеться з Путіним для обговорення ситуації в Україні та “нормандського формату”

29.06.2019, 13:45
31123

Президент Франції Еммануель Макрон збирається найближчим часом особисто зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним для обговорення ситуації в Україні і ” нормандського формату”.

Читайте також: Зеленський зустрівся із президентом Франції Макроном (відео)

Про це він на пресконференції за підсумками саміту G20, пише ТАСС.

“Найближчими тижнями ми продовжимо з російським президентом той обмін думками, який мав місце в Японії, і в найближчі тижні у нас відбудеться нова двостороння зустріч… З президентом Путіним ми обговорили різні актуальні кризи, зокрема ситуацію в Україні. Я виступаю за те, щоб ми домоглися конкретного просування з тим, щоб забезпечити відновлення зустрічей в нормандському форматі на рівні глав держав і урядів”, – наголосив він.

За словами Макрона, він “не має наміру проводити зустрічі просто заради їхнього проведення”.

Читайте також: Меркель, Макрон та Путін обговорили по телефону ситуацію в Україні на тлі зміни влади

“Про це я прямо сказав президенту Путіну. Тобто маю на увазі, що повинна бути досягнута зміна нинішніх позицій. Вважаю, що в рамках головування Франції в G7 абсолютно необхідно, щоби були зроблені подібні ініціативи щодо Росії, які передбачають використання всіх форм співпраці з основних питань, що стосуються дестабілізації і конфліктів у світі. Це повинно робитися без будь-якої наївності, але водночас не слід закривати двері для переговорів. Йдеться не про зміну формату “сімки”, а про те, щоб зробити ініціативи, які призведуть до корисних рішень”, – резюмував Макрон, уточнивши, що для підготовки цих переговорів чекають на зустрічі “експертів і міністрів, які відбудуться в найближчі тижні”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com