Макрон, Шольц і Драґі вже у Києві: відео

16.06.2022, 11:30
122040

Канцлер Німеччини Олаф Шольц, президент Франції Еммануель Макрон та прем’єр-міністр Італії Маріо Драґі вранці 16 червня прибули до Києва.

Читайте також: “Вони виконали наказ і тепер допомога потрібна їм” – рідні захисників “Азовсталі” звернулися до міжнародної спільноти (відео)

До столиці України лідери трьох європейських держав приїхали потягом “Укрзалізниці”.

У Мережі з’явилося відео із Шольцем та Макроном на Київському залізничному вокзалі.

Варто зазначити, що це перший візит Макрона, Шольца і Драґі до України від початку повномасштабного вторгнення Росії.

Водночас радник Міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів у своїх соцмережах  написав: “Шольц, Макрон та Драґі везуть кандидатство в ЄС та прохання повернутись в переговорний процес з Путіним”.

Зазначається, що Драґі, Шольц і Макрон сьогодні мають зустрітися із президентом Володимиром Зеленським, аби ще раз підтвердити підтримку України, але також підкреслити єдність Європи.

Перша мета саме така: показати підтримку Україні та спробувати подолати критику, яку висловив президент України Володимир Зеленський щодо Європи за обмежену та повільну відповідь у доставці зброї, обіцянок країні, яка в першу чергу стикається з проблемами нового російського імперіалізму”, – повідомляє RaiNews.

Друга мета — чіткий меседж російському диктатору, що єдність цілей Європейського Союзу не піддається сумніву, навіть з усіма різними нюансами, які випливають із національних інтересів, які не завжди збігаються.

Третя мета, за даними ЗМІ, полягає у тому, що Італія, Франція та Німеччина хочуть продемонструвати своїм союзникам, передусім Сполученим Штатам, що Союз має власну стратегічну автономію та ядро ​​засновників, готових вести Європу до все більшої інтеграції, починаючи зі спільної оборони та все більше зовнішньої політики.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com