«Малий та середній бізнес має стати головним двигуном економічного розвитку країни», – Юрій Гупало про відтермінування «касових апаратів»

14.12.2021, 12:20
107207

З 1 січня 2022 року спливає строк відтермінування дії закону про обов’язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО), так званих касових апаратів, для фізичних осіб-підприємців (ФОП), які є платниками єдиного податку другої-четвертої груп.

Читайте також: «Ми прагнемо, щоб місцеве самоврядування отримало реальну здатність вирішувати питання фінансового характеру», – лідер Волинського «УДАРу» Юрій Гупало

Нагадаємо, його відтермінували у грудні минулого року після численних акцій протестів підприємців під стінами Верховної Ради, які скаржилися на неможливість вести бізнес з використанням касових апаратів під час карантинних обмежень. Тоді депутати прислухалися до вимог підприємців. Нині підходить «час Х», коли у кожного ФОПа за законом має обов’язково бути касовий апарат.

«УДАР Віталія Кличка» закликає владу відмовитися від зобов’язання ФОПів використовувати касові апарати з 1 січня 2022 р., заявляють у партії.

«По суті, нововведення, які пропонує центральна влада, душать малий бізнес, який і так невеликий, і додаткові витрати на обслуговування, ведення обліку та обслуговування касового апарату, – для багатьох є фатальними і призведуть до закриття. В умовах пандемії, коли люди майже весь час сиділи в локдаунах, підприємці і так перебувають на межі виживання.

На сьогоднішній день влада практично не веде діалог із представниками малого та середнього бізнесу, а навпаки приймає недоречні рішення, які знищують економіку країни.

Я підтримую думку команди «УДАРу» про те, що малий та середній бізнес повинен бути вивільнений з-під надмірного податкового тиску та має стати головним двигуном економічного розвитку країни. Тільки вільні громадяни можуть створити сильну державу», – зазначає лідер Волинського «УДАРу» Юрій Гупало.

«УДАР Віталія Кличка» пропонує владі зосередитися на трьох головних напрямках підтримки малого та середнього бізнесу:

Вдосконалення оподаткування – зменшення фіскального тиску на бізнес;

Фінансова підтримка – програми кредитування та підтримки малого та середнього бізнесу;

Впровадження механізмів консультування та підтримки підприємців.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com