Матір скандального судді Вовка будує готель на пляжі в Одесі – розслідування

17.06.2023, 11:01
142349

В Одесі фірма, нібито записана на матір скандально відомого судді Печерського райсуду Києва Сергія Вовка, будує чотириповерховий готель просто на пляжі.

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС: вода у Дніпрі забруднена у 28 тисяч разів понад норми

Таку інформацію оприлюднено в розслідуванні Bihus.Info.

Раніше на місці будівництва (район Чорноморка) було кафе. За документами – це не нове будівництво, а реконструкція, пишуть журналісти. Роботи, за їхніми даними, мали бути завершеними ще 2021 року.

Розслідувачі з’ясували, що будує готель компанія “Прим-отель”, власницею якої начебто є Наталя Гладка – матір Сергія Вовка.

“Принаймні, її прізвище, як матері, він зазначав у офіційному суддівському досьє. І їй же дарував у 2014-му році майно в Одесі”, – йдеться у розслідуванні.

У коментарі журналістам Bihus.Info Вовк зазначив: “Я ніякої господарської діяльності не веду, будь-якої протиправної діяльності я не веду. І якщо є питання з приводу моєї діяльності, звертайтесь, будь ласка, до спікера суду”. А з приводу будівництва в Одесі “порадив звертатися до матері”, пишуть розслідувачі.

Наталя Гладка у коментарі Bihus.Info заявила, що Сергій Вовк не її син. А також дала зрозуміти, що будівельні роботи на пляжі триватимуть, йдеться у розслідуванні.

Як нагадують автори розслідування, суддя Сергій Вовк відомий скандальними справами. В Печерський районний суд він потрапив у 2006 році, і вже наступного року прийняв рішення щодо передачі землі в центральній частині Одеси фізичним особам, через незаконність якого порушили кримінальне провадження.

Також Вовк розблоковував рахунки колишнього міністра аграрної політики та продовольства Миколи Присяжнюка, якого на той момент підозрювали у заволодінні 540 млн грн Аграрного фонду.

Саме Вовк головував у колегії суддів, які засудили ексміністра внутрішніх справ Юрія Луценка до 4 років в’язниці, зокрема, за святкування Дня міліції. Згодом Європейський суд з прав людини визнав цю справу політично вмотивованою і зобов’язав Україну виплачувати Луценку компенсацію.

У 2020 році саме Вовк своїм рішенням зобов’язав Офіс генпрокурора забрати справу заступника голови Офісу президента у НАБУ. Олега Татарова підозрювали у причетності до дачі хабара за фальсифікацію експертизи в епізоді про заволодіння коштами Національної гвардії. Сама справа стосувалася екснардепа Максима Микитася, тож відповідно вона була підслідна саме НАБУ.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com