МАУ виплатить сім’ям загиблих пасажирів всі належні компенсації

11.01.2020, 16:16
59460

Президент МАУ Євген Дихне заявляє, що авіакомпанія готова доставити всі тіла родичам, якщо український борт забере їх в Україну. Авіакомпанія “Міжнародні авіалінії України” (МАУ) виплатить всі належні страхові виплати та компенсації сім’ям загиблих пасажирів у авіакатастрофі українського лайнера PS752, який розбився в Ірані, згідно з міжнародними правилами, повідомляє УНІАН.

Читайте також: Канада в авіакатастрофі в Ірані втратила найкращі уми академічної спільноти

 “Всі компенсації і страхові виплати, які визначені законом і лежать в області відповідальності авіакомпанії, будуть проведені згідно з усіма міжнародними правилами і тим страховими договорами, які у нас є”, −  сказав президент МАУ Євген Дихне на брифінгу.

Крім того, він зазначив, що МАУ готова доставити всі тіла родичам, якщо український борт забере їх до Києва. Нині всі тіла перебувають в чотирьох лікарнях в Тегерані.

Дихне додав, що більшість тіл буде передано землі в Ірані, оскільки, переважно це були люди іранського походження і їхні родичі мешкають в Ірані.

“Міністерство закордонних справ України щільно і постійного займається питанням того, щоб повернути тіла загиблих українців в Україні. Є надія, що вони повернуться разом з тим вантажним бортом, який привіз українську комісію”, − додав президент авіакомпанії.

Нагадаємо,  вранці, 8 січня недалеко від Тегерана зазнав аварії  український літак Boeing−737, приблизно через три хвилини після зльоту з міжнародного аеропорту Імама Хомейні, в результаті чого загинули всі пасажири і члени екіпажу на борту. На борту літака авіакомпанії МАУ, який зазнав катастрофи поблизу Тегерана, перебувало 11 громадян України.

11 січня Іран визнав, що збив український літак Boeing 737 авіакомпанії МАУ ракетою “земля−повітря” уранці 8 січня під Тегераном.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com