Медведчук не об’єднався із “Опоблоком” через слід Порошенка у партії

12.06.2019, 12:33
28837

Партія “Опозиційна платформа – За життя” не об’єдналася з “Опозиційним блоком” через розбіжності в ідеології і програмах, а також вплив екс-президента Петра Порошенка на розкол в партії.

Читайте також: У Вакарчука відмовили скандальному луцькому екс-активісту Медведчука у підтримці на виборах

Про це заявив голова політради партії “Опозиційна платформа – За життя” Віктор Медведчук в ефірі ток-шоу України “Пульс” на телеканалі 112 Україна .

“Їх ініціативи, які вони висловлювали, не збігаються з нашою ідеологією. Та не збігаються з нашою програмою. У нас різні погляди. У них інші погляди на питання мирного врегулювання. У них інші погляди на припинення бойових дій. У них інші погляди на розвиток і радикальні зміни економічного курсу. У них інші погляди на вирішення проблем”, – заявив Медведчук.

Він заявив, що його політсила завжди говорила, що повинен бути один кандидат. “І адже хіба це не так? Це так! Тому що наш кандидат (коли ми пішли одні, без них) – Бойко – набрав 12%, їх кандидат – 4%”, – розповів політик.

Він вважає, що тут питання не просто арифметичного додавання. “Тут питання синергії, яка була б, якби був один кандидат. А чому вони не погодилися? Я сьогодні можу вам сказати істинну причину. Природно, що єдиний кандидат від південного сходу і фактично та людина, яка гарантовано, по суті, гарантовано, займала місце в другому турі, означало, що залишилося тільки одне місце. І пан Порошенко категорично виступав проти цього. Я можу вам сказати, він особисто мені в бесіді сказав: те, що ти робиш, у тебе не вийде. Я проти вашого об’єднання, тому що ваш кандидат вже виб’є одне місце в фіналі, і мені це не підходить. Значить, він зміг переконати пана Вілкула, Мураєва, Новинського і ту частину “Опозиційного блоку”, щоб вони пішли окремо. У нього це вийшло. А у країни?

Він зазначає, що якби був єдиний кандидат, то кандидат Опозиційного блоку був би у другому турі. “Так, він, напевно, програв би Зеленському. Але він був би у другому турі. І виборці розуміли відповідальність цієї людини перед його бажанням, перед його програмою і перед тим, що є той, хто представляє інтереси. А цього не сталося. Вони нам пропонували різні бутафорські кандидатури, які в кінцевому підсумку закінчилися нічим. Після цього, коли вони прийшли і ініціювали переговори з нами, ми сказали: але ви ж повинні тоді визнавати ту ідеологію і ті принципи, які ми сповідуємо, і у них з’явилися питання”, – зазначив політик.

Медведчук також вважає, що “Партія мерів” Труханова і Кернеса, яка об’єдналася з ахметівською частиною “Опозиційного блоку”, надходить нечесно по відношенню до виборців. 

Політик зазначив, що на вибори йдуть з метою отримання довіри влади і щоб потім використовувати цю довіру в інтересах людей.

Політик додав, що вони свій авторитет намагаються впровадити для того, щоб отримали довіру інших. “У даній ситуації, кажучи про те, що вони говорять за вибори до Верховної Ради, а самі туди не збираються:” ми складемо повноваження, ми залишимося мерами, ми в наступному році підемо на вибори мера Одеси, Ужгорода, Харкова”. Це що ? Це називається, ви знаєте, цинічною технологією виборчого процесу. Значить, свідомо ці люди, мери (в даному випадку), шановні люди…. своїми громадянами… вони обманюють, цинічно обманюють людей. Це що, об’єднання? Це не об’єднання, це ганьба для країни, для політиків, які подібні методи використовують задля одне го: за всяку ціну отримати довіру і голоси. А там далі – хтось піде, хтось пройде, хтось не піде. Голосувати будуть за одних, а в парламент йдуть інші. Ми з цим категорично не згодні. Тому ми вважали за необхідне не об’єднуватися, незважаючи на їх пропозиції, ні з одними, ні з іншими. І вважаємо, що вчинили правильно, чесно перед людьми”, – зазначив Медведчук.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com