Медикам можуть перестати доплачувати за роботу з коронавірусними пацієнтами

30.11.2020, 15:10
90415

Національна служба здоров’я (НСЗУ) допускає, виходячи з проєкту державного бюджету на 2021 рік і поточної динаміки захворюваності, припинення виплат надбавок лікарям за роботу з пацієнтами з коронавірусною інфекцією у 2-му кварталі наступного року.

Читайте також: Ляшко пояснив, що мають робити батьки, які не хочуть вакцинувати свою дитину

Про це йдеться в повідомленні служби, передають Українські Новини.

“У запропонованому бюджеті в 123 млрд гривень на лікування пацієнтів з COVID-19 на весь рік передбачено лише 14,5 млрд гривень. З огляду на динаміку захворюваності та зростання навантаження на систему, вже у 2-му кварталі нам доведеться в 10 разів зменшити витрати на лікування пацієнтів з COVID-19. І відмовитися від доплат лікарям за роботу з такими пацієнтами”, сказано в ньому.

Також НСЗУ заявляє, що в проєкті держбюджету недостатньо коштів для підвищення фінансування первинної ланки медичної допомоги та вакцинацію від COVID-19.

Крім того, бюджет в 123 млрд гривень не дозволить НСЗУ ввести доплати за досягнення індикаторів якості для первинної та екстреної допомоги, а кількість послуг з ранньої діагностики раку, які держава оплатить пацієнтам, доведеться зменшити.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com