Ляшко пояснив, що мають робити батьки, які не хочуть вакцинувати свою дитину

30.11.2020, 14:11
90410

У законопроект № 4142 ” Про систему громадського здоров’я” додано кілька нових пунктів, що стосуються процесу вакцинації населення.  Зокрема, батьки, які відмовляються вакцинувати дитину, повинні будуть написати заяву про відмову. Крім того, збільшився перелік інфекційних хвороб, які вимагають обов’язкових щеплень.

Читайте також: В Україні розробили унікальний надчутливий “антигенний” тест на коронавірус

Про це він розповів під час брифінгу.

“Найперше, до 10 інфекційних хвороб, які вже визначені, додається новий антиген – пневмококова інфекція. Тобто їх вже буде 11… Також врегульовується на законодавчому рівні питання презумпції згоди на проведення профілактичних щеплень. Тепер, в разі прийняття цього законопроєкту, потрібно буде написати заяву, якщо ви відмовляєтесь вакцинувати свою дитину”, – пояснив заступник міністра.

Також Ляшко зауважив, що в такому випадку відповідальність за відмову від вакцинації буде покладена тільки на батьків, тому вони повинні ознайомитися зі всіма ризиками. Він додав, що деякі норми щодо вакцинації, які зараз критикують антивакцинатори, уже діють на території країни і не були внесені в законопроєкт як щось нове.

Зокрема, говорять про те, що законопроєкт “Про систему громадського здоров’я” впроваджує таку річ, як обов’язкова вакцинація.

“Хочу наголосити, що обов’язкова вакцинація в Україні врегульована з часів незалежності нашої держави. Законом “Про захист населення від інфекційних хвороб” та “Про захист санітарного та епідеміологічного благополуччя населення” чітко передбачено, що в Україні є обов’язковою вакцинація проти 10 інфекційних хвороб”, – пояснив санітарний лікар.

Як зазначив Ляшко, зазнає критики також норма про те, що без щеплень, які передбачені національним календарем, діти не будуть допускатися до садочків або шкіл.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com