Медики довели взаємозв’язок між поганими снами та депресією

22.02.2021, 11:09
94781

Депресія – це психічне порушення, яке характеризується тривалими проблемами настрою та іншими симптомами, що впливають на думки, почуття та поведінку. Ознаки іноді складно помітити відразу, часто такий стан списують на звичайну втому. Тому мало хто звертається до лікаря.

Якщо сниться похмуре, темне місце, наприклад, кладовище, то з великою часткою ймовірності, люди схильні до серйозних переживань. Навіть після пробудження людина ще довго може згадувати сон і відчувати провину.

Читайте також: Як врятуватися від осінньої депресії: поради психолога

Прокинувшись, йому складно зрозуміти, що це було не по-справжньому, а в момент усвідомлення відчувається радісне полегшення. Переживання під час подібних снів можна зіставити з панічними атаками, – повідомляють Новини Здоров’я.

Якщо уві сні людині приходить розуміння того, що вона бачить людей, яких немає в живих, то вони приймають вигляд мертвих. Також вона скаржиться на незв’язані між собою сни, що змінюють один одного, або бачить всередині одного аналога інший сюжет.

Коли людина уві сні спостерігає з боку за своїми похоронами, відчуває себе мертвим і живим одночасно.

Причин у депресії, які вимагають негайного лікування, дуже багато. Рідко, коли до такого стану веде одне конкретне переживання.

Спадковість, умови, в яких було проведено дитячі роки і особливості життя людини – визначальні фактори ступеня його схильності розладів, вважають медики.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com