Медики назвали препарат, що знижує ризик інфаркту та інсульту на 40%: є в кожній аптеці

15.11.2020, 12:55
89146

Вчені назвали ліки, що істотно знижують ризик серцевого нападу та інсульту. Як повідомляється, приймаючи простий аспірин, можна знизити ймовірність розвитку цих критичних станів на 20-40%. Також медики визначили ефективність поліпілу, який використовується в ліках проти артеріального тиску та гіполіпідемічного препарату. Про це йдеться у публікації наукового журналу Science Tech Daily.

Читайте також: Медики назвали продукти, які категорично не можна їсти на сніданок

У дослідженні брали участь люди без попередніх серцевих захворювань або інсульту, але з проміжним ризиком. Вчені довели, що поліпіл може знизити ризик серцевого нападу, інсульту, процедур реваскуляризації (таких, як ангіопластика або операція на серці) або інших серцево-судинних інцидентів приблизно на 20 відсотків, а комбінація поліпілу та аспірину може зменшити розвиток цих серцево-судинних захворювань до 40 відсотків.

“Це початок трансформаційного підходу до профілактики серцевих захворювань. Ми могли б врятувати мільйони людей від серйозних серцевих захворювань або інсульту кожен рік за допомогою ефективного використання поліпілу й аспірину”, – сказав Салім Юсуф, один з головних авторів дослідження і професор медицини в Університеті МакМастера в Канаді.

Серцево-судинні захворювання щорічно призводять до смерті близько 18 мільйонів осіб, причому понад 80 відсотків з них припадає на країни з низьким і середнім рівнем доходу. Більше ніж 40 мільйонів людей у всьому світі щорічно страждають від інфарктів і інших захворювань серцево-судинної системи.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com