Мер Лондона пропонує продати маєтки “друзів Путіна” у столиці Британії

26.02.2024, 14:04
154778

Мер Лондона Садік Хан закликав британський уряд “терміново вжити заходів”, щоб продати майно “друзів Путіна” у столиці Британії, та використати виручені кошти для допомоги нужденним.

Читайте також: Литовські волонтери назбирали 8 млн євро на допомогу українським військовим

Про це повідомляє ВВС з посиланням на лист лондонського мера до міністра житлово-комунального господарства Майкла Гоува, опублікований 25 лютого.

Згідно з новим аналізом мерії, якби майно вартістю 1,1 мільярда фунтів стерлінгів, визначене Transparency International у 2022 році як куплене росіянами, звинуваченими в корупції або пов’язаними з Кремлем, можна було б продати, це забезпечило б достатньо фінансування для спорудження понад 4000 недорогих будинків.

“Це може включати надання доступного житла для деяких з тих українців, які зробили Лондон своїм домом після втечі з України через вторгнення Путіна”, – написав мер британської столиці.

Визнаючи, що уряд створив реєстр закордонних організацій, які купують або продають нерухомість у Великій Британії, пан Хан висловив стурбованість тим, що фінансові трасти все ще можуть використовуватися для маскування права власності на нерухомість.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com