Меркель офіційно попрощалась із посадою канцлера ФРН

3.12.2021, 15:00
106343

Прощання Ангели Меркель з посадою канцлера ФРН пройшло ввечері 2 грудня в формі традиційного військового церемоніального акту проводів – Der Große Zapfenstreich

Через пандемію кількість присутніх у дворі Міністерства оборони була мінімальною, повідомляє  Укрінформ.

Було запрошено близько 200 осіб, зокрема, 52 міністри урядів Меркель різних періодів.

Меркель подякувала всім за співпрацю та за довіру. «Довіра – найважливіший капітал у політиці», – підкреслила вона.

Особливо справедливість цього твердження, за її словами, показала пандемія. Меркель розкритикувала теоретиків змови та закликала довіряти науковим фактам, а також окремо подякувала всім, хто у ці миті рятує життя хворих.

В.о. канцлера, говорячи про свої 16 років на посаді, згадала також фінансову кризу 2008 року і міграційну 2015-го. Ці 16 років були сповнені багатьма подіями та викликами, з якими доводилося стикатися «як політично, так і як людині», підкреслила вона.

Читайте також: Морози до –30. Після теплого грудня синоптики прогнозують холодний початок року

Наступному уряду та його очільнику Олафу Шольцу Меркель побажала успіхів у роботі та можливості знайти відповіді на всі виклики.

Як прийнято на таких церемоніях, було запалено смолоскипи.

Частиною церемоніалу є також виконання музики на бажання особи, яку проводжають. Для своєї церемонії Меркель, яка багато років були членом і лідером Християнсько-демократичного союзу, обрала християнський гімн «Великий Боже, ми славимо тебе», а також пісню «Для мене проллється дощ із червоних троянд» кінозірки 1950-х років Гільдеґард Кнеф та шлягер 1970-х «Ти забув кольорову плівку» панк-рокерші з НДР Ніни Гаґен.

Вибір пісень Меркель пояснила тим, що з ними пов’язані певні моменти її молодості в Німецькій демократичній республіці.

Голосування в Бундестазі щодо кандидатури соціал-демократа Олафа Шольца відбудеться 8 грудня. До того часу Меркель буде продовжувати виконувати обов’язки.

Ангела Меркель керувала Німеччиною 16 років, з 22 листопада 2005 року, лише на 11 днів менше рекордного терміну канцлера Гельмута Коля, який перебував на посаді 5870 днів в 1982-1998 роках.

Меркель, якій наразі 67 років, пообіцяла, що не буде більше претендувати на жодні політичні посади, але в неї буде своє бюро, й вона продовжуватиме виконувати певні представницькі функції.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com