Меркель вперше відвідала концтабір Аушвіц-Біркенау

6.12.2019, 18:54
55826

Канцлер Німеччини Ангела Меркель вперше відвідала музей в Освенцімі, де раніше був нацистський концтабір Аушвіц-Біркенау. Про це повідомляє Польське агентство друку .

Читайте також: Меркель прокоментувала виступ еко-активістки Грети Тунберг в ООН

″Це перший візит канцлера Меркель і третій в історії візит чинного німецького канцлера в таборі Аушвіц″, – поінформував заступник міністра закордонних справ Польщі Павел Яблонський.

У супроводі польського прем’єр-міністра Матеуша Моравецького Меркель провела в місці пам’яті кілька годин і вшанувала пам’ять загиблих.

За словами Яблонського, приїзд в Освенцім глав урядів двох країн – це ″можливість нагадати світові про вчинені нацистською Німеччиною в Аушвіці та інших концтаборах злочини, про мільйони жертв, про те, як важливо про них пам’ятати, сміливо говорити правду про ті часи і протистояти спробам переписати історію″.

Глава уряду Німеччини поклала квіти біля Стіни смерті на площі біля 11-го блоку, де раніше розстрілювали в’язнів, а також оглянула музейну експозицію.

У другій половині дня після виступу з промовою в будівлі так званої лазні, де під час функціонування табору його наглядачі реєстрували в’язнів, Меркель і Моравецький запалять пам’ятні свічки біля пам’ятника жертвам в Біркенау, встановленого між руїн двох найбільших в концтаборі газових камер – місці загибелі сотень тисяч людей.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com