Меркель заявила, що не варто ігнорувати погрози Кремля, а мир в Європі можливий лише за участі Росії

7.10.2022, 13:01
128797

Німецька ексканцлерка Ангела Меркель наголосила, що не варто ігнорувати погрози агресорки Росії у контексті війни в Україні як блефу.

Читайте також: У Міноборони Білорусі заявили, що їхні війська готові разом з РФ захищати Союзну державу

Про це вона сказала на річниці газети Süddeutsche Zeitung.

“Нам усім наполегливо рекомендується серйозно ставитися до слів, а не класифікувати їх як блеф від самого початку”, – зауважила колишня канцлерка.

За її словами, важливо, щоб Німеччина, Європейський союз і НАТО мали єдину, рішучу позицію для захисту, відновлення суверенітету та цілісності України. Повномасштабне вторгнення РФ 24 лютого Меркель назвала “глибоким поворотним моментом”.

Меркель говорила про імпульс до об’єднання Європи після відновлення єдності Німеччини під час розпаду радянського військового блоку за часи Михайла Горбачова.

“Агресивна війна Росії та російського диктатора Володимира Путіна проти України руйнує основи всього, про що тоді домовилося міжнародне співтовариство, зокрема тодішній Радянський Союз, а потім і Росія”, – сказала вона.

Меркель наголосила, що необхідно займатися “майбутньою архітектурою європейської безпеки в межах міжнародного права”. Втім, міцного миру в Європі можна досягнуто лише за участю Росії. “Поки нам не вдалося цього зробити, холодна війна насправді ще не закінчилася”, – додала ексканлерка.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com