Мешканців окупованого Маріуполя закликають якнайшвидше евакуюватися з міста

11.07.2022, 15:32
123679

Мешканців окупованого росіянами Маріуполя український уряд просить якнайшвидше евакуюватися з міста.

Читайте також: Литва розширила обмеження на транзит товарів до Калінінграда через свою територію

Потрібно це, зокрема, тому, що до зими відновлення інфраструктури не буде. У домівках не буде газо- та теплопостачання. Про це на своїй сторінці в соцмережі написав радник міського голови Петро Андрющенко.

За його словами, відновлення інфраструктури міста до зими неможливе. Частина районів матиме воду та електроенергію, але погану. Андрющенко каже, що сама окупаційна влада починає потроху визнавати проблему.

“Майже сьогодні гауляйтер Пушилін заявив росЗМІ, що, “з урахуванням ступеня руйнувань у Маріуполі, все зробити до вересня, на жаль, не вдасться. Проте робота проведена вже дуже серйозна”. У перекладі на людську – зима буде холодною”, – розповів Петро Андрющенко.

Він також додав, що медична система не запрацює, бо в місті немає майже жодного педіатра, маммолога, інфекціоніста, онколога, нефролога, також є нестача терапевтів.

“Обладнання вкрадене та для його повноцінної заміни потрібні гроші, час та його наявність. Через санкції росія не зможе поновити медобладнання, а власного не виробляє. Відсутність медицини – це гарантована низька якість життя”, – підкреслив радник міського голови.

Окремо він зазначив, що під питанням у місті й безпека. Саме через поліцію містяни вирішують повернення та пошук вкраденого майна за гроші. Саме поліції ви знов сплачуєте хабар за пришвидшення фільтрації. Поліція окупантів – це не про безпеку, а про заробіток. Тож дуже швидко в місті набере потужності третя сила – криміналітет.

“Другий тиждень окупанти відкрили канал евакуації до Запоріжжя. Так, вони покривають власні військові маневри – ви самі бачите колони техніки, що рухається через місто. Але поки є шлях – користуйтеся. Другої нагоди може не бути. Контрнаступ вже йде на півдні. До того ж зброя наших партнерів дістає вже глибоко в тил ворога. Ви бачите, як окупанти розміщують склади, бази та казарми серед ваших будівель. Все це – мішень. А ви – поруч, тому що ви живий щит для росіян. В разі влучання в склад БК страждають квартали поруч від детонації снарядів. Не наражайте себе на небезпеку”, – відмітив Петро Андрющенко.

На осінь, додає Андрющенко, влада планує розпочати офіційну мобілізацію в Маріуполі. І це не українська мобілізація, де потрібен досвід та військова спеціальність, – додав радник міського голови.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com