Межигір’я заборгувало 13,6 млн гривень за електроспоживання

19.04.2019, 15:53
21623

Національний парк урочище “Межигір’я” заборгував 13,6 млн грн за споживання електроенергії, заявили сьогодні у ДТЕК “Київські електромережі”, пише “Уніан“.

Читайте також: “Маленьке Межигір’я”: показали розкішний маєток Порошенка (відео)

Як повідомляє прес-служба компанії, 15 квітня “Київські електромережі” звернулись у Вишгородське РВВС Київської області через бездоговірне споживання електроенергії “Межигір’ям”, що знаходиться під управлінням Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

“Протягом 11 місяців, які АРМА є управителем об’єкту – агентство так і не уклало договір про постачання і розподіл електроенергії із жодною з енергопостачальних компаній, не має договору з розподілу електричної енергії. Відповідно електроенергія споживається без договору, що є порушенням закону “Про ринок електричної енергії”, – зазначають в енергокомпанії.

Згідно з повідомленням, ДТЕК “Київські електромережі” неодноразово зверталася до АРМА із пропозицією укласти договір на розподіл електричної енергії, зокрема востаннє – 18 січня, проте відповіді отримано не було.  “Через це компанією було прийнято рішення обмежити подачу електроенергії на об’єкт за процедурою передбаченою законодавством. Для цього у березні компанією було направлено до АРМА офіційне звернення щодо доступу на підстанцію “ПС-110 Прибережна” для проведення відключення об’єкту. Проте працівники ДТЕК “Київські електромережі” двічі були не допущені до підстанції третіми особами у камуфляжі, які представлялися представниками ГО НПУ “Межигір’я”.

Чи мають ці особи зв’язок із АРМА – компанії невідомо”, – наголошують в компанії. Під час спроби відключення ДТЕК “Київські електромережі” склав офіційні акти про недопуск та самовільне підключення до електромереж від 25 березня і 8 квітня і направив їх до АРМА. Наголошується, що недопуск оператора системи розподілу до об’єкту для відключення, є грубим порушенням законодавства. У ДТЕК нагадали, що договір між ПрАТ “Київенерго” та ТОВ “Танталіт” (яке представляє Національний парк урочище “Межигір’я”) закінчився 1 січня 2016 року.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com