Мін’юст зменшить кількість в’язниць в Україні

28.05.2020, 08:48
73762

Міністерство юстиції вирішило скоротити кількість в’язниць в Україні. Найближчим часом відомство оголосить перелік з дев’яти в’язниць, де почнеться зупинка роботи. Очільник профільного мністерства Денис Малюська запевнив, що в Україні жодна в’язниця не заповнена на 100%, на відміну від слідчих ізоляторів.

Читайте також: Мін’юст хоче перенести СІЗО за межі міста, а ділянки під ними здавати інвесторам

“Не в’язниці переповнені, а СІЗО: Київ, Одеса, Херсон, де наповнення часто більше ніж 100%. Майже жодна в’язниця не заповнена на 100%, тому є сенс їх закрити. Перший етап запустимо на цьому тижні і оголосимо список з дев’яти в’язниць, де стартує процес заморожування (звільнення персоналу, вивезення засуджених в інші місця утримання)”, – повідомив Малюська.

Він додав, що держава не може собі дозволити утримання в’язниці, яка завантажена на 30−40%.Та

кож упродовж року в законодавство внесуть зміни, які дозволять відомству переходити на установи виконання покарань з комбінованим режимом безпеки.

“Це потрібно для економії коштів. В системі вкрай низька зарплата у працівників (8000 грн/міс.) І надвисокі витрати на утримання установ. Так ми зменшимо витрати, а коштом звільнень піднімемо оплату іншим працівникам”, – зазначив міністр.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com