Мінсоцполітики планує монетизувати пільги на проїзд для українців

29.03.2021, 12:21
95939

Міністерство соціальної політики хоче монетизувати пільги на проїзд для українців. Відповідний механізм пропонують запровадити місцевій владі.

Читайте також: Денис Шмигаль: “ФОПам у «червоних» зонах виплачуватимуть допомогу”

Про це повідомляє “РБК-Україна”

Про це в інтерв’ю виданню розповіла міністерка соцполітики Марина Лазебна. За її словами, відомство вже розробило необхідний законопроєкт.

Пільги на проїзд монетизують: що це означає

Документ передбачає, що місцева влада своїми рішеннями визначатиме форми надання пільг на проїзд, зокрема в монетизованому вигляді.

“Необхідно спонукати місцеві влади впроваджувати засоби обліку фактично наданих пільг”, – заявила Лазебна. Водночас міністерка зазначила, що цей процес наразі йде важко.

“Ми запропонуємо механізми, як монетизувати пільги на проїзд. Хочемо дати громадам алгоритм, як це зробити. Є 2,4 мільйона людей, які мають пільговий проїзд згідно із законодавством. Ми за те, щоб пільги залишалися”, – наголосила глава відомства.

У Мінсоцполітики вважають необхідним домовлятися щодо цього з головами громад. Зокрема, вже працюють з Асоціацією міст України. Там підтримують такий порядок денний, однак все просувається повільно.

Пропозиції монетизації пільгового проїзду від уряду

Кабінет Міністрів раніше підготував порядок що монетизації пільгового проїзду.

Пільги по оплаті проїзду всіма видами транспорту загального користування на міських та приміських маршрутах пропонують надавати в готівковій формі у випадку прийняття такого рішення місцевими органами влади.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com