Мобілізація чоловіків за кордоном: чи видаватимуть повістки і як оновити дані — пояснення нардепа

1.03.2024, 19:33
155113

Військовозобов’язані українські чоловіки за кордоном не отримуватимуть повістки, але зможуть скористатись електронним кабінетом та дистанційно оновити персональні дані.

Читайте також: Придністров’я просить у Росії “захисту”: Кишинів прокоментував заяву

Про це повідомив в інтерв’ю “РБК-Україна” член комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, народний депутат Федір Веніславський.

За його словами, наразі не існує механізму, за допомогою якого військовозобов’язаним чоловікам за кордоном могли би вручати повістки.

“Ми надаємо можливість через засоби або телефонного зв’язку, або через електронний кабінет отримати відповідний військово-обліковий документ або уточнити свої дані”, – зазначив нардеп.

Веніславський також наголосив, що у новому законопроєкті залишили можливість реєстрації в електронному кабінеті як право, а не як обов’язок.

“Ми залишили можливість особам, що проживають за межами України, скористатися електронним кабінетом для дистанційного оновлення даних без в’їзду на територію України, оскільки потім виникне проблема з можливістю їх виїзду”, – наголосив він.

Такою можливістю, за словами нардепа, можуть скористатися студенти, які перебувають на навчанні за кордоном, і чоловіки, які переїхали за кордон ще до початку повномасштабної війни.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com