Молоді вчителі отримають надбавки: деталі

9.03.2020, 20:45
65959

Уряд направив в регіони субвенцію в 1 млрд 553 млн грн для надбавок молодим вчителям. Їх отримають понад 73 тисяч вчителів зі стажем роботи до 10 років.  Планується, що виплати будуть здійснені в кінці року, піше Освіта.ua .

Читайте також:  Стало відомо, які надбавки чекають вчителів України у 2020 році

За словами екс−міністра освіти Анни Новосад, одноразова виплата націлена на підтримку молодих вчителів, які працюють в школі.

“Сьогодні молоді вчителі − одна з найбільш фінансово незахищених категорій педагогів. З низьким стажем вони отримують майже мінімальну заробітну плату − це неприпустимо. Ця виплата в кінці року допоможе хоча б трохи вирівняти ситуацію і підтримати молодих вчителів”, − зазначила міністр освіти і науки Ганна Новосад.

Виплата вчителю складе 21 020 грн, що еквівалентно десяти прожитковим мінімумам для працездатних осіб станом на 1 січня 2020 року.

Кошти будуть виплачуватися вчителям за основним місцем роботи в навчальному закладі. Виплата здійснюватиметься в кінці року.

Виплату отримають педагоги, які за станом на 1 січня 2020 року працювало учителем і мали педагогічний стаж до 10 років включно, мають педагогічне навантаження в 2020 році і продовжують займати посаду вчителя.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com