МОН планує змінити систему забезпечення шкіл підручниками

3.03.2021, 11:33
95113

Цього року Міністерство освіти і науки планує повністю реформувати систему забезпечення шкіл підручниками, – пише Освіта.ua.

Читайте також: МОН повідомило, що учні отримають електронні підручники

Про це сказав міністр освіти Сергій Шкарлет під час засідання Колегії МОН, на якому був ухвалений перелік підручників для 4-го класу, що можуть друкуватися за кошти державного бюджету в 2021 році.

За його словами, вже проведено детальний аналіз проєктів підручників, а фрагменти електронних версій оригінал-макетів підручників надано для ознайомлення громадськості.

«Далі – підготовка підручників до друку, їх видання та доставляння до кожного закладу освіти. Ці процеси мають бути реалізовані максимально якісно та у визначені терміни», – зазначив Шкарлет.

Також Інститутом модернізації змісту освіти, на виконання доручення міністра розробляється новий порядок відбору підручників.

Проєктом передбачається доступність до фрагментів підручників в електронній версії на всіх етапах конкурсного відбору. Планується забезпечити відкритість та прозорість проведення кожного етапу конкурсу підручників і відкритий список експертів, які будуть проводити експертизу, та їхні висновки.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com