МОЗ фіксує збільшення кількості випадків безсимптомного перебігу коронавірусу

5.05.2020, 16:08
71486
В Україні завдяки карантину спостерігається тенденція зменшення кількості виявлених випадків захворювання на COVID-19, водночас МОЗ фіксує все більше випадків, коли хвороба проходить без симптомів.

Як інформує Укрінформ, про це сказав Президент Володимир Зеленський на традиційній нараді з питань запобігання поширенню коронавірусу, повідомляється на сайті глави держави.

“Завдяки старанному дотриманню карантину Україні вдалося оминути найстрашніші сценарії. Як ми й передбачали, позитивні тенденції епідемії почалися за тиждень до послаблення карантину. В останні дні дуже важливо ретельно дотримуватися обмежувальних заходів, щоб якомога безпечніше розпочати вихід з карантину”, – сказав Зеленський.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час наради поінформував, що 4 травня в Україні зафіксований рекордно низький відсоток людей, які захворіли на СOVID-19, відносно загальної кількості активних хворих – 3,5%. Він додав, що також зафіксоване рекордне співвідношення пацієнтів, які одужали, до нових хворих: за добу видужали 256 людей, а заражень виявили 366.

Водночас зазначається, що Міністерство охорони здоров’я фіксує збільшення кількості випадків безсимптомного перебігу хвороби, що підвищує загрозу поширення СOVID-19, а тому потрібно дотримуватися обмежувальних заходів і надалі. Спалах коронавірусу зафіксовано й на Одещині, яка знову перебуває серед лідерів за кількістю нових інфікованих.

Читайте також: Додаткова допомога для ФОПів та малозабезпечених родин: що варто знати

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов також відзвітував щодо проблеми, коли дітей не приймали до “Охматдиту” та Інституту раку без тестування на коронавірус, яке не могли забезпечити в цих медзакладах. Міністр повідомив, що вже розроблено алгоритми, за якими дітей з усіх регіонів, які їхатимуть до “Охматдиту” та Інституту раку, тестуватимуть на СOVID-19 за три дні до виїзду.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com