МОЗ нагадав правила голосування на місцевих виборах під час пандемії Covid-19

2.10.2020, 13:11
85628

За можливості не робити скупчення в середині виборчих дільниць та дотримуватися фізичної дистанції.

Читайте також: У МОЗ заявили, що осінні канікули у школах можуть розпочатися раніше

Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час круглого столу на тему: “Місцеві вибори 2020 і Covid-19”.

“Ми не можемо регулювати кількість спостерігачів, представників різних політичних сил, журналістів. Тому ми говоримо, що норма про кількість людей на квадратний метр не поширюється на виборчу дільницю, водночас ми звертаємося до всіх з проханням, і в постанові уряду прописано за можливості не робити скупчення всередині виборчих дільниць та дотримуватися фізичної дистанції”, – сказав Ляшко.

За словами Ляшка, брифінги рекомендовано проводити на вулиці, також за можливості пропонується розміщувати всі інформаційні матеріали на зовні.

“Журналістів пускатимуть на виборчі дільниці, але брифінги за результатами голосування рекомендовано проводити зовні приміщення, щоб запобігти скупченню. Особливо — це стосуватиметься політиків, а також перших осіб держави, коли вони роблять своє право голосу зазвичай брифінги проводилися в середині приміщень. Також якщо будуть сприятливі умови пропонуємо всі інформаційні матеріали розміщувати зовні приміщень…”, – розповів Ляшко.

Читайте також: “Подивимося, чим це закінчиться”: Ігор Палиця та Нестор Шуфрич захворіли на коронавірус

Нагадаємо, у приміщеннях виборчих дільниць буде нанесена розмітка, що вказує на дотримання дистанції не менше 1 метра. Потоки виборців, на вхід та на вихід, повинні бути розділені. Крім того, рекомендується у приміщенні одночасне перебування виборців з розрахунку не більше трьох осіб на один стіл для видачі бюлетенів.

Як повідомлялося, члени спеціальних виборчих дільниць допускатимуться до роботи на місцевих виборах, призначених на 25 жовтня, за умови отримання негативного тесту на Covid-19.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com