Можливі серйозні наслідки. Що не можна їсти та пити на голодний шлунок?

6.06.2023, 23:03
141814

На голодний шлунок не варто пити і їсти певні продукти та напої, бо це може призвести до серйозних проблем зі здоров’ям.

Читайте також: Перша група українських пілотів відправилася до Британії на навчання – Шмигаль

Про те, що категорично не можна вживати голодним шлунком, розповіла нутриціолог Марія Повниця у своєму Instagram.

Помідори

За словами нутриціолога, помідори містять дубильну кислоту, яка подразнює стінки шлунка. Якщо є цей продукт на голодний шлунок, це може призвести до виразки, гастриту або панкреатиту.

Цитрусові

У цитрусових міститься велика кількість фруктової кислоти, що може призвести до печії або розвитку гастриту в майбутньому. Тому є апельсин, що грейпфрут на голодний шлунок категорично не варто.

Жувальна гумка

Жування запускає роботу травного тракту, після чого виділяється шлунковий сік, який необхідний для травлення їжі. У шлунку немає їжі, зате багато кислоти, внаслідок чого страждає на слизову органу травлення.

Газовані напої

Такі напої призводять до подразнення слизової оболонки шлунка і перешкоджання здоровому кровообігу в органі травлення. Внаслідок цього складніше перетравлюється їжа.

Кава

Кава стимулює виділення соляної кислоти, що негативно впливає стінки шлунка. Якщо випити каву на голодний шлунок, соляній кислоті нікуди подітися і вона починає руйнувати стінки шлунка, перетравлюючи їх.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com