“Мстився через нерозділене кохання”: у Запорізькій області школяр в змові з російським хакером “мінував” місцеві навчальні заклади

23.12.2021, 14:03
107929

У Бердянську Запорізької області правоохоронці викрили підлітка, який у змові з російським хакером, кілька днів “мінував” навчальні заклади міста.

Читайте також: Обов’язкове тестування з математики: як зміняться правила ЗНО-2022

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції у Запорізькій області.

“Мінувальником” виявися учень 9 класу однієї з шкіл Бердянська. У такий спосіб хлопець мстився своєму супернику через дівчину, підписуючи повідомлення про замінування його іменем.

“Під час досудового розслідування було встановлено, що 15-річний підліток, через нерозділене кохання, намагався помститися своєму супернику. Для цього він скористався послугами свого віртуального друга, хакера  з РФ. Саме він надсилав листи з погрозами до адміністрації закладів від імені суперника. “Мінувальник” вимагав сплатити йому 100 тисяч гривень в обмін на невчинення вибухів”, – повідомили у поліції.

Під час обстеження “замінованих” закладів вибухівку не виявили.

“За фактом слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст.259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) ККУ. Санкція передбачає  позбавлення волі на строк від 4 до 8 років”, – повідомили у поліції.

Наразі вирішується питання щодо притягнення підлітка та його батьків до відповідальності.

Перевіряється факт причетності громадянина РФ до скоєння інших аналогічних злочинів на території регіону.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com