«Ми сильні, коли єдині!», – Волинський «УДАР» провів акцію до Дня Соборності України

21.01.2022, 19:27
109650

Щороку, 22 січня, наша держава відзначає День Соборності України. Об’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки Україна в одну державу – історичний акт, що увінчав прагнення українців до єдності та став відправною точкою для відліку історії сучасної Української державності.

Читайте також: Колядками та щедрівками: Волинські «ударівці» привітали жителів громади з новорічно-різдвяними святами

Упродовж багатьох десятиліть Акт Злуки залишався символом віри, ідейним імперативом боротьби за незалежну, соборну державу. Після проголошення об’єднання УНР і ЗУНР 22 січня 1919 року ідея цілісності української нації в українській політичній думці вже ніколи не ставилася під сумнів.

Цьогоріч політична партія “УДАР Віталія Кличка” проводить всеукраїнську акцію “ФЛЕШМОБ ДО ДНЯ СОБОРНОСТІ «СИЛЬНІ, КОЛИ ЄДИНІ».

Тож, 21 січня голова Волинської обласної організації політичної партії «УДАР Віталія Кличка» Юрій Гупало разом із командою поклали квіти до підніжжя пам’ятника будівничому української нації Михайлу Грушевському у Луцьку, тим самим, вшанувавши пам’ять усіх, хто був причетний до об’єднання Української держави, усіх, хто виборював незалежність і суверенітет України.

«Сьогодні ми повинні бути прикладом для українців і об’єднуватися разом. Саме 22 січня об’єднався весь український народ, тим самим підтвердивши, що ми незалежна країна. Разом – ми є сила. І ніякий агресор нам не страшний. Адже тільки в єдності – сила.

Ми сильні, коли єдині! З Днем Соборності, Україно!» – зазначив лідер Волинського «УДАРу» Юрій Гупало.

«Ударівці» переконані, що це – свято національної єдності, яке відображає прагнення усіх українців жити однією великою родиною в соборній та вільній Українській державі.

На завершення урочистих заходів учасники також вшанували хвилиною мовчання світлу пам’ять Героїв, які загинули за єдність, суверенітет та територіальну цілісність нашої держави та спільно виконали Державний гімн України.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com