“Ми заберемо всі ці гроші”: Арахамія анонсував радикальні зміни в місцевих бюджетах 2024 року

14.09.2023, 13:02
146698

Після того, як держава значно підвищила зарплати військовим відповідно зросли і відрахування ПДФО до місцевих бюджетів. Місцева влада від таких сум “ошаліла” і витрачає кошти на непотрібні під час війни речі.

Читайте також: На Волині на хабарі затримали депутата від “За майбутнє”

Про це заявив в ефірі національного телемарафону лідер фракції “Слуга народу” у Верховній Раді Давид Арахамія.

За його словами, понад 200 мільярдів гривень пішли в місцеві бюджети.

“Багато очільників міст просто ошаліли від таких грошей і хочуть їх як можна швидше витратити. Тому що є правило в бюджетному процесі: якщо не витратиш, в тебе це заберуть. І вони витрачають на все – так і з’являються овочерізки, бруківки, якісь там парки під час війни”, – нарікав нардеп.

Давид Арахамія у цьому контексті заявив про необхідність “радикального кроку”, попри звинувачення у “нападах на децентралізацію”.

“Ми з Нового року переходимо на військові рейки, як то кажуть… До цього були військові рейки, але біля 80% грошей, які заробляє Україна, йшли на оборону, а десь 15-20% йшли у вигляді ПДФО в місцеві бюджети і вони їх витрачали згідно зі своїми правилами. Цього вже не буде. Ми заберемо всі ці гроші і пустимо тільки на виробництво української зброї: дрони, артилерія, боєприпаси, патрони і все інше”, – пообіцяв лідер фракції “Слуга народу”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com