“Мєня же всє панімают?” – викладачі вузу проводять лекції російською

19.09.2018, 15:09
4279

У Національному авіаційному університеті в Києві більшість занять проводять російською мовою. Буває викладачі запитують: “Я буду на русскам, нікто нє протів? Мєня же всє панімают?”. Не очікуючи відповіді, проводять лекцію російською.

“Те, що ми знаходимось в Україні, а не в Росії, вказують лише таблички на кабінетах та оголошення на дошці. Викладачів, які викладають українською на нашій кафедрі, можна порахувати на пальцях однієї руки. Все спілкування з навчальних питань відбувається лише російською мовою. Навіть з україномовними студентами викладачі спілкуються російською. Так розповіли студенти”, – про ситуацію в університеті повідомив Ярослав Попович на сторінці у Facebook.

Коли Ярослав Попович зателефонував на кафедру Інституту комп’ютерних інформаційних технологій НАУ, з ним спілкувалися лише російською мовою.

“Російською спілкувався навіть заступник директора. Згодом таки перейшов на українську, – повідомив активіст. – Вони проводять фіктивні голосування щодо мови викладання, де результат уже заздалегідь відомий. Деякі взагалі нікого не питають і проводять заняття російською. Домашні завдання на практичних заняттях теж дуже часто дають нею”.

Така сама ситуація склалася і в Українському гуманітарному інституті.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com