Митрополит УПЦ МП Онуфрій кидав яйцями у прихожан на Великдень (відео)

4.05.2021, 16:07
96703

Предстоятель Російської православної церкви в Україні Онуфрій дивно поводився під час великоднього богослужіння, зокрема розкидував освячені яйця між парафіянами. Про це повідомляє “Духовний фронт України” та наводить відповідне відео.

Читайте також: Заступника Онуфрія на Биківнянські могили привіз елітний кортеж, українці йшли пішки (відео)

На відео видно, як Онуфрій бере із кошика яйця і кидає ними в парафіян, які стоять на богослужінні й намагаються зловити яйця. Багато із кинутих Онуфрієм яєць впало на підлогу. Це все супроводжується церковними піснями і порушенням карантинного режиму, адже більшість із парафіян були без масок.

У коментарях під дописом люди висловили своє обурення таким вчинком Онуфрія.

“Що неможливо було роздати в руки людям? Кидають, як собакам ужас, і то собаком підходять і накладають у посуд, Господи, прости нас грішників. І це ж Онуфрій, який це ж священне все, і як так можна, я в перше таке бачу”, – написала Галина Євдокимова.

“…такого приниження прихожан, я ще не бачила. Нагадує ситуацію, коли в Росії млинці совковою лопатою роздавали”, – написала Русіта Назарчук.

Як розповів Духовному Фронту України релігійний аналітик Володимир Мельник, традиція розкидувати яйця на Великдень масового поширення набула після обкидання яйцями ієрархом РПЦ Кирилом (Павловим) у кінці 90-х.

Мельник також був здивований побаченим відео з Онуфрієм і пояснив, що навіть у РПЦ намагалися розкидувати яйця по одному, а не всі разом: “Уперше бачу, щоби розкидали, як сміття. Все ж більше намагаються, щоби напевно не впало на підлогу, а тут, наче сміття чи посів чогось…”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com