На АР Крим окупанти “вбивають” все живе

13.07.2018, 16:12
3462

На тимчасово окупованій території АР Крим зафіксовано значне зменшення рослинності.

Про це свідчать дані космічної зйомки, передає прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій.

Дані космічної зйомки свідчать про значне погіршення стану унікального рослинного світу Кримського півострова. Недбале ставлення окупаційної влади Російської Федерації до унікального природного середовища у північній, центральній та східній частинах Автономної Республіки Крим може призвести до масового вимирання рослинного і тваринного світу, ерозії ґрунту, пожеж в екосистемах та екологічної катастрофи на півострові.

За даними дистанційного зондування встановлено, що впродовж двох років індекс NDVI, який застосовується для кількісної оцінки рослинного покриву, в деяких частинах АР Крим знизився до найнижчої позначки 0,3. Загалом у червні 2018 р. в порівнянні з аналогічним періодом 2016 р., зниження значення загального індексу NDVI по території АР Крим, склало – 23%. Загальне зниження кількості опадів у 2018 р. (у порівнянні з попередніми роками) також негативно вплинуло на стан рослинності на півострові.

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України підкреслює, що нехтування цими негативними явищами окупаційною владою Російської Федерації може призвести до знищення унікальних екосистем Кримського півострова – в тому числі до руйнації заповідних ландшафтів, ерозії ґрунтів, унеможливлення ведення традиційного сільського господарства.

Дії РФ в цьому контексті свідчать про те, що держава-окупант не зацікавлена в розвитку АР Крим з його природним потенціалом, а її безвідповідальність призводить до невідворотної шкоди навколишньому середовищу та збитків для цивільного населення, що проживає на цій території.

Фото 2016 рік.

Фото 2018 рік.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com