На Буковині відправили цілий район у “червону” зону: причина

7.08.2020, 20:22
80734

Гості трьох весіль у Кіцманському районі Чернівецької області захворіли на коронавірус, через що район уже другий тиждень поспіль відносять до “червоної” зони поширення хвороби. Про це повідомив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук на брифінгу.

Читайте також: Під Києвом на звалищі виявили небезпечні відходи з інфекційних лікарень (фото)

За словами чиновника, спеціалісти мають чітко встановлені шляхом епідеміологічних розслідувань джерела вибуху та поширення COVID−19.

“Зокрема, є інформація про три весілля на 300−500 гостей кожне, гості якого “практично загнали весь район у так звану “червону” зону”, – зазначив Осачук.

Крім того, голова ОДА заявив, що на Буковині зросла кількість хворих серед відпочивальників, адже близько 20% тих, хто повернувся з курортів і пройшли тестування на коронавірус, отримали позитивний результат.

В обладміністрації прогнозують, що за кілька тижнів відбудеться пікове навантаження на медзаклади, які лікують хворих на COVID−19.

“Зараз ми кожного дня повідомляємо про близько сотню нових хворих на коронавірус. Хоча ще місяць тому фіксували по 20 нових хворих за добу. Це є наслідком того, що після суттєвого послаблення карантинних обмежень більшість людей абсолютно легковажно перейшла жити у формат вільного способу життя”, – резюмував Осачук.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com