На Буковині засуджений з в’язниці “зливав” Росії позиції ЗСУ під Бахмутом: хотів потрапити на обмін

17.08.2023, 23:02
145300

У Чернівецькій області засуджений з колонії зливав Росії дані про місця дислокації ЗСУ під Бахмутом. Таким чином він хотів, щоб окупанти включили його в списки на обмін.

Читайте також: На війні загинуло понад 20 тисяч мобілізованих мешканців окупованої Горлівки – ЦНС

Про це повідомили в СБУ.

За даними слідства, засудженому залишилось сидіти у колонії лише рік. Проте він вирішив співпрацювати з російськими окупантами, щоб ті внесли його в список на обмін. Зрадник мав інформаторів із кримінальних кіл Донецької області, з якими він приховано спілкувався по мобільному телефону. Вони повідомляли йому про місця дислокації ЗСУ, а той зливав інформацію окупантам.

“За таку співпрацю російська спецслужба “гарантувала” своєму поплічнику внести його до списку обміну на українських полонених. Тим самим кримінальник розраховував виїхати до рф без подальшого відбування покарання на території країни-агресора”, – йдеться у повідомленні.

СБУ викрила ворожого інформатора. За державну зраду його засудили на 15 років позбавлення волі.

Як додали правоохоронці, зрадником виявився уродженець Донецької області, який відбував покарання за торгівлю наркотиками. Спочатку він відбував покарання у Торецькій виправній колонії, проте через війну його евакуювали на Буковину.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com