На час “Євробачення-2024” над шведським містом закриють повітряний простір – подробиці

19.04.2024, 23:05
157587

На час проведення “Євробачення-2024” у Мальме, Швеції закриють повітряний простір.

Читайте також: Медведєв видав свою шалену версію замаху на Зеленського в Польщі

Про це повідомляє шведська суспільна телемовна організація “SVT Nyheter”.

Річ у тім, що влада занепокоєна можливими терактами і погрозами зірвати конкурс. Зазначається, що на підготовчому етапі до “Євробачення-2024” шведська поліція оперативно реагує на будь-які збурення в суспільстві: від масових демонстрацій до чуток про комплексні атаки з боку міжнародних терористичних організацій. Зокрема, поліція слідкує за загрозою атаки дронів під час шоу. Тож, з метою безпеки всіх жителів і гостей міста поліція закриє повітряний простір над територією та застосує технології, які запобігають польоту дронів.

“Вони (дрони – прим. ред.) можуть зірвати подію. Тому буде створено безпольотну зону, і цю систему ми зможемо використовувати для її моніторингу”, – зазначає Пер Енгстром, начальник національного управління поліції.

Також видання повідомляє, що під час проведення міжнародного пісенного конкурсу буде здійснюватися посилений поліцейський контроль. Зокрема, до місцевої поліції долучаться збройні сили та поліцейські з Данії та Норвегії. Вони охоронятимуть абсолютно все: від арени до подій, готелів і демонстрацій. Втім, наразі, заспокоює Пер, прямих загроз події немає.

“Зараз ми не бачимо конкретної цілеспрямованої загрози події, але є загроза Швеції як для країни та нації. Це, звісно, стосується й “Євробачення”, – додає Пер Енгстром.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com