На Донбасі загинув військовий, ще двоє отримали поранення, – ООС

10.04.2020, 08:47
69152

продовж минулої доби, 9 квітня, незаконні збройні формування на сході України здійснили 21 обстріл позицій Об’єднаних сил, дев’ять з яких – із застосуванням мінометів 120-го і 82-го калібру, які за Мінськими домовленостями повинні знаходитись в районах відведення. Про це повідомляє штаб ООС.

Читайте також: Лукашенко заявив, що Зеленському варто провести вибори на Донбасі задля припинення конфлікту

Згідно з повідомленням, НЗФ також відкривали вогонь по українських опорних пунктах з протитанкового ракетного комплексу, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” зафіксовано 11 обстрілів з боку НЗФ.

По оборонцях Павлополя противник випустив п’ять мін калібру 82 мм, а також вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів й великокаліберних кулеметів.

По опорних пунктах Об’єднаних сил неподалік Водяного противник відкривав вогонь двічі, застосувавши при цьому міномети калібру 82 мм – чотири міни, станкові протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети.

Позиції біля Красногорівки й Новомихайлівки НЗФ тричі обстріляли зі станкових протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї. Поруч з Авдіївкою двічі відкривали вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Читайте також: На Вінниччині попрощалися з загиблим на Донбасі Володимиром Мовчанюком (фото)

У районі села Пищевик противник обстріляв наші позиції з гранатометів різних систем та кулеметів великих калібрів, а біля села Старогнатівка – з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї. Поблизу Богданівки противник застосував проти українських військових стрілецьку зброю.

Також у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” незаконні збройні формування 10 разів відкривали вогонь у бік українських військових.

З мінометів калібру 120 мм і 82 мм, витративши 38 мін, а також з гранатометів різних систем та стрілецької зброї противник упродовж доби тричі обстріляв  опорні пункти поблизу Оріхового.

Вогонь з мінометів 82-го калібру та автоматичних станкових гранатометів також зафіксовано біля населених пунктів Хутір Вільний, Новолуганське, Новоолександрівка і Попасна. Загалом на цих ділянках противник випустив 18 мін зазначеного калібру.

Читайте також: У трьох областях можуть ввести комендантську годину на вихідних

У районі Кримського НЗФ двічі обстріляли позиції ООС з озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру і стрілецької зброї.

Поруч з Новгородським проти підрозділу Об’єднаних сил НЗФ застосували протитанковий ракетний комплекс.

Як зазначається, внаслідок обстрілів противника вчора загинув один український військовий, ще двоє отримали поранення.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com