На Херсонщині окупанти переселяють людей: в ISW пояснили таке “розселення”

26.10.2022, 14:32
129839

Російські окупанти не “евакуюють” жителів Херсонської області на східний берег Дніпра, а проводять переселення. Вони планують переселити більшу частину місцевого населення.

Читайте також: Ексдепутат Держдуми: Путін найближчим часом втратить Херсон

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики вважають, що мета “програми переселення” передбачає, що росіяни переселять більшу частину населення Херсонської області на постійне місце проживання.

До слова, херсонський “депутат”-колаборант Кирило Стремоусов заявив, що “чиновники” переселили із західного берега Дніпра на східний берег понад 22 тис. осіб. Сама ж “програма переселення” нової “адміністрації” розрахована на 60 тис. осіб

“Незрозуміло, куди російські чиновники мають намір розселити тих, хто переселяється із західного берега. Наслідки постійної програми переселення українців на інші окуповані Росією території та навіть у самій Росії можуть бути порушенням міжнародного права“, – йдеться у звіті.

В ISW наголошують, що наслідки “програми переселення” свідчать про те, що російські чиновники мають намір назавжди переселити значну частину населення Херсонської області.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com