На круїзному лайнері біля берегів США виявили 21 випадок захворювання на коронавірус

7.03.2020, 10:45
65739

На круїзному лайнері Grand Princess, що знаходиться біля узбережжя Каліфорнії, виявлено 21 випадок зараження коронавірусом SARS-CoV-2.

Читайте також: В Україні оштрафували жінку за поширення неправдивих чуток про коронавірус

Про це повідомив віце-президент США Майк Пенс у Вашингтоні, уточнивши, що мова йде про 19 членів екіпажу і двох пасажирів судна, передає DW.

Очікується, що в найближчі вихідні дні, 7 і 8 березня, круїзний лайнер буде переведений в один із некомерційних портів. Досі тест на новий коронавірус пройшли 46 осіб, які перебувають на лайнері.

За словами Пенса, наступним кроком має стати тестування всіх людей на борту, а це близько 2400 пасажирів і 1100 членів екіпажу. “У разі необхідності ми встановимо карантин”, – цитує Майка Пенса газета The New York Times.

Влада США дали судну вказівку стати на якір у ста кілометрах від узбережжя Каліфорнії, після того як стало відомо про те, що один із колишніх пасажирів Grand Princess помер від пневмонії COVID-19. Мова йде про 71-річного чоловіка, який здійснив на лайнері в лютому 2020 року круїз із Сан-Франциско до Мексики, уточнює The New York Times. Крім того, коронавірус був виявлений ще в кількох людей, що знаходилися на борту лайнера під час того ж круїзу.

За інформацією американських ЗМІ, набори для проведення тесту на коронавірус на борт судна доставили солдати національної гвардії США, які спустилися на судно по канату з вертольота.

“Особисто я б волів, щоб вони залишилися, але я повністю зрозумію, якщо їх вирішать відпустити”, – сказав Трамп журналістам після відвідування Центрів з контролю і профілактики захворювань в Атланті.

Читайте також: Нардепа від Опозиційної платформи – За життя ізолювали через коронавірус

Grand Princess належить тій же компанії, що і лайнер Diamond Princess, який простояв у лютому 2020 року два тижні в порту японської Йокогами через спалах коронавірусу на борту. Тоді зараження було виявлено у понад 700 осіб, шестеро з них згодом померли від легеневої хвороби, спричиненої цією інфекцією.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com