На лівано-ізраїльському кордоні загострюються військові дії – Reuters

14.11.2023, 15:31
149773

Військові дії на лівано-ізраїльському кордоні, що тривають кілька тижнів, загострилися.

Читайте також: Франція припиняє постачання Україні озброєнь зі своїх арсеналів, – міністр оборони країни

Про це пише Reuters. 

За даними західних журналістів, жертви зростають з обох сторін. Відповідна ситуація “підживлює занепокоєння щодо розширення конфлікту між Ізраїлем і ліванською групою “Хезболла”, яку підтримує Іран“.

Організація першої служби реагування, яка пов’язана з Рухом “Амаль”, який є союзником “Хезболли” заявляє, що ізраїльські удари забрали життя двох людей на півдні Лівану в понеділок, 13 листопада. 

“Хезболла” веде перестрілку з ізраїльськими військами після того, як її палестинський союзник ХАМАС розпочав війну з Ізраїлем 7 жовтня. Ці перестрілки є найбільшим насильством на кордоні з часів місячної війни Ізраїлю та “Хезболли” 2006 року”, – йдеться на сайті інформаційного агентства.

Видання нагадує, що лідер “Хезболли” Сайєд Хасан Насралла заявив у суботу, 11 листопада, що ліванський фронт “залишатиметься активним”. Тим часом прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху в понеділок, 13 листопада, попередив “Хезболлу” не розширювати свої атаки.

“Це гра з вогнем. На вогонь буде відповідати набагато сильнішим вогнем. Вони не повинні випробовувати нас, тому що ми лише трохи продемонстрували свою силу”, – сказав він.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com